Βύρωνας

Φύλο: αρσενικό

Ημερομηνία Γέννησης (εκτίμηση): 5/12/2017

Βάρος: περίπου 35 κιλά

Στειρωμένος: ναι

Εμβολιασμένος: ναι

Κατάσταση Υγείας: υγιής τριποδάκος

Ο Βύρωνας βρέθηκε τον Απρίλιο 2021 σε περιοχή του Ασπρόπυργου σοβαρά τραυματισμένος στο μπροστά δεξί πόδι. Προφανώς από ατύχημα με όχημα, παρέμεινε χωρίς βοήθεια για τουλάχιστον 3 εβδομάδες με αποτέλεσμα το σημείο να κακοφορμίσει. Σε τυχαία περιπολία από εθελοντές στην περιοχή, τον ανακαλύψαμε στην άκρη ενός χωραφιού. Ο Βύρων μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην κλινική με ένα σάπιο πόδι. Σάπιζε το πόδι του και μαζί και το κορμάκι του Βύρων μέσα στα τσιμπούρια και φανερά υποσιτισμένος. Είχε πυρετό, οι φάλαγγες από το πόδι του έλειπαν όλες και μέχρι και την ωμοπλάτη ήταν γεμάτος φλεγμονές. Αυτό απέτρεψε τον χειρουργικό του ακρωτηριασμό δυστυχώς όπως επίσης και ο χαμηλός του αιματοκρίτης. Ξεκίνησε αντιβιοτική και αντιπυρετική αγωγή. Εκτός από το σάπιο πόδι, ο Βύρων βρέθηκε με υψηλή λεισμάνια και κρετινίνη. Μπήκε σε οροθεραπεία και θεραπεία για τη λεισμάνια χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα βελτίωσης της κρεατινίνης. Οι φλεγμονές στο πόδι λόγω της κατάστασης υποχώρησαν πολύ αργά μεταθέτοντας ακόμη πιο μετά την επέμβαση για ακρωτηριασμό. Ο Βύρωνας είχε δύναμη και ήθελε να ζήσει! Όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τις δικές του και των εθελοντών το πόδι – το τόσο άσχημα χτυπημένο – δεν μπόρεσε να σωθεί και ο ακρωτηριασμός έγινε.

Ο Βύρωνας ανέρρωσε γρήγορα και πλήρως. Ανακουφίστηκε από το “βάρος” του πληγωμένου άκρου του, η υγεία του επανήλθε και πλέον είναι ένα σκύλος με περίσια ζωντάνια και αγάπη για ζωή και δραστηριότητες.

Είναι πολύ τρυφερός – λατρεύει τα χάδια – και αποζητά τη σύνδεση και επαφή με άνθρωπο. Επιφυλακτικός αρχικά και με τη στόφα του φύλακα, θέλει το χρόνο του για να εμπιστευτεί. Αλλά όταν συμβεί αυτό μετατρέπεται σε έναν αγαπησιάρη, τρυφερό και παιχνιδιάρη μπουμπούκο -παρά τα 35 του κιλά.  

Περπατάει με λουρί στη βόλτα και λόγω της ιδιαιτερότητάς του οι ιδανικές βόλτες για το Βύρωνα είναι σύντομες για να μην κουράζεται. Ιδανικό σπίτι και κηδεμόνας, ο άνθρωπος που θα τον υιοθετήσει να κατανοεί την ιδιαιτερότητά του και να του δώσει όσο χρόνο και χώρο χρειάζεται για να εμπιστευτεί το περιβάλλον του και τους ανθρώπους που θα συναντά. Δεν ενδείκνυται η συγκατοίκηση με παιδιά κάτω των 12 ετών λόγω μεγέθους ενώ με άλλα σκυλάκια χρειάζεται βοήθεια λόγω του ταμπεραμέντου του και της πρώτερης ζωής του στο δρόμο.