Επισκόπηση

Επιθυμία της ομάδας μας είναι η ενημέρωση & αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση. Σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου οργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης & επικοινωνίας και ελπίζουμε μέσα από αυτό να έχουμε συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο έργο που κάνουμε και φυσικά εκπαίδευση των παιδιών και νέων ανθρώπων σε θέματα φιλοζωίας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης.
Με όρους & προϋποθέσεις που θέτουν την ευζωία του κάθε ζώου ως πρώτη προτεραιότητα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ομάδα μας κάνει υιοθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υιοθετήστε ένα από τα ζωάκια μας! δώστε την ευκαιρία σε ένα υπέροχο πλάσμα να γίνει μέλος της οικογένειάς σας και να αποκτήσει μια ποιοτική ζωή - τη ζωή που του αξίζει.
Με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτών προσπαθούμε να εκπαιδεύουμε τα ζώα που διαμένουν σε πανσιόν φιλοξενίας με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους για ζωή σε σπίτι & αστικό περιβάλλον, την αναψυχή & διασκέδασή τους.

Περίθαλψη

Η ζωή στο δρόμο είναι επικίνδυνη. Από τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που καλούμαστε να επέμβουμε είναι η περίθαλψη ζώου μετά από ατύχημα με αυτοκίνητο ή φορτηγό. Τσακισμένα πόδια, σπασμένη σπονδυλική στήλη από τα πιο συνηθισμένα. Αφόρητοι πόνοι για τα ζώα που είτε καταλήγουν αβοήθητα ακόμη και επάνω στο οδόστρωμα ή στο μέρος που θα προλάβουν ίσα ίσα να αποτραβηχτούν… 

Η ομάδα μας προσφέρει περίθαλψη σε ζώα που έχουν:

  • ασθένειες όπως καλαζάρ (λεισμανίωση), ερλιχείωση, μπαμπέζια, διροφυλλάρια, κλπ.
  • ζώα που έχουν ορθοπεδικό πρόβλημα (από ατύχημα, μάχη, εκ γενετής).
  • χρόνια ασιτία: ναι, αυτά που κυκλοφορούν κοκκαλιασμένα γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή…

Πρώτες βοήθειες

Η επίσκεψη στα σημεία που υπάρχουν αδέσποτα περιλαμβάνει αποπαρασιτώσεις: μια αμπούλα ή ένα χάπι για τα σκουλίκια σώζει ζωές. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι η παροχή βασικών πρώτων βοηθειών όπως σπρέυ σε πληγή, καθαρισμός ματιών, καθαρισμός αυτιών. Με την ελπίδα ότι δε θα χρειαστεί περεταίρω επέμβαση και τα σκυλούνια θα είναι καλά.

Σίτιση στο δρόμο

Η ομάδα μας μέσω των δράσεών της, πραγματοποιεί σίτιση αδέσποτων που ζουν στο δρόμο. Με επίσκεψη σε σημεία που έχουν εντοπιστεί να ζουν 1,2 ή και παραπάνω ζώα, όχι μόνο αφήνουμε φαγητό, αλλά και ελέγχουμε την κατάσταση του ζώου και παρεμβένουμε αν απαιτείται: εντοπίζονται τραυματισμένα ζώα, άρρωστα, ζώα που χρειάζονται στείρωση.Η σίτιση με σκυλοτροφή βοηθάει τα ζώα να εκτίθονται όσο το δυνατόν λιγότερο σε αγώνα για εύρεση τροφής μέσα στα σκουπίδια και τα εκθέτει λιγότερο σε κινδύνους όπως κόκκαλα, δηλητήρια, τοξικά. 

Στειρώσεις

Προτεραιότητά μας οι στειρώσεις. Κάθε αδέσποτο μπορεί να ζευγαρώσει έως και 2 φορές το χρόνο και να γεννήσει έως και 12 κουτάβια. Ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και ως αποτέλεσμα έχουμε κουτάβια πεθαμένα ή σκοτωμένα, ζώα τραυματισμένα μετά από μάχες την εποχή του ζευγαρώματος. 

Με το πρόγραμμα του δήμου έχουμε καταφέρει να στειρώσουμε πάνω από 200 ζώα. Οι στειρώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ήδη υπάρχουν σημεία στα οποία ο πληθυσμός αδέσποτων είναι σε έλεγχο και έχει περιοριστεί. 

Η διαδικασία περισυλλογής ζώων για στείρωση πολλές φορές είναι πολύ δύσκολη: ζώα φοβικά δεν πλησιάζουν ανθρώπους. Τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν πολλές ώρες και επέμβαση με ειδικό κλουβί-παγίδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα αν έχετε στη γειτονιά σας ζώα που χρήζουν στείρωσης: μην προσπερνάτε.  

Στειρώστε το σκύλο σας για να αποφύγετε την ‘’άτυχη” στιγμή. 

Ενισχύστε τη δράση μας!